Sok könyvtárlátogató nem is gondolja, hogy milyen nehéz dolga van egy könyvtárosnak, akinek sok könyvnek a helyét kell fejben tartania. Persze erre találták ki a könyvtári katalógusrendszert, ráadásul manapság már rendelkezésre állnak a modern elektronikus könyvkatalógusok. A „szegényebb” könyvtárakban, azonban még manapság is azon múlik a gyors kiszolgálás, hogy a „könyvtáros néni” emlékszik-e arra, hogy hol is van a polcokon a keresett könyv.

Játékos kedvű felhasználóinknak ajánljuk ezt az egyszerű kis memóriajátékot, amiben kipróbálhatják „könyvtárosi énjüket”, azaz a játékban egy könyvtáros nénikét kell irányítaniuk, és igyekezniük, hogy kiszolgálják a „türelmetlen” olvasókat.

A játékot ajánljuk azoknak a látogatóinknak, akik szeretnék picit beleélni magukat a könyvtárosok világába, de ajánljuk azoknak a könyvtáros kollégáinknak is, akik nem tudják elviselni, ha nyáron csökken a könyvtár forgalma, vagy nem bírják ki munka nélkül a nyaralás végéig.

A könyveket kölcsönző gyerekek „kommunikációs képessége” külön érdekessége a játéknak, ezért érdemes azt hanggal együtt játszani. A játék során az a csodálatos, hogy akárhány könyvet adunk is ki a srácoknak, a polcon mindig ugyanannyi marad. Előjegyzésmentes szép jövő. Talán egyszer meg is valósul!A játékban a könyvtáros nénit/bácsit a kurzormozgató billentyűkkel (nyilak) irányíthatjuk, a polcról a keresett könyvet a szóköz billentyűvel (space) vehetjük le. (Forrás: Funschool.kaboose.com | ambrusa)««« Vissza