Az olvasók sokszor bele sem gondolnak abba, hogy a könyvtárosok munkája nem csak abból áll, hogy ide-oda sétálgatnak a polcok között. Bizony a jó és felkészült könyvtárosok azért dolgoznak, hogy az olvasókat segítsék abban, hogy megtalálják a keresett könyveket és zökkenőmentesen tudjanak kölcsönözni. A tájékoztató könyvtárosok ezenfelül az olvasókat segítik abban is, hogy témakérdéseikre megfelelő választ és további iránymutatást kapjanak.

Egy könyvtár könyvekkel való szakszerű feltöltése nagyon fontos dolog, hiszen a könyvtári polcrendszer pontos feltöltése teszi lehetővé, hogy az adott dokumentum azon a helyen legyen, ahol a katalógus jelöli. Ha ez nem így lenne, akkor nagy káosz uralkodna a könyvtárban.

A nap végén az olvasók által helyben használt könyveket ezért mindig a könyvtárosok teszik vissza a polcokra. Ez sokszor nehéz fizikai munkával jár. A könyvekkel egyensúlyozni sem egyszerű dolog.

Most itt a lehetőség, hogy ezt Ön is kipróbálja a saját monitora előtt ülve! A játék irányítása egyszerű, a kurzormozgató nyilakkal lehet előre haladni, közben pedig az egérrel kell a könyveket egyensúlyban tartani. Próbálja ki, milyen könyvtárosnak lenni a könyvtár zárása előtt. Ugye nem is olyan egyszerű? (Forrás: onlineindiangames.com | ambrusa)««« Vissza